slakkenoorlog – deel 2

Naaktslak01

Oké, een update met wat plussen en minnen. Vorige week inderdaad die slakkenval gemaakt. Emmertje snoeptomaatjes leeggepeuzeld, en daar drie gaten in gemaakt. Wel een waterdicht dekseltje erop, het is wel Nederland he? Soms regent het.

De volgende dag was ik echt stomverbaasd: emmertje echt helemaal vol met naaktslakken! Ik denk dat het er meer dan 50 waren van klein tot groot. Wauw! Er zaten geen huisjesslakken in maar dat klopt ook wel, want daarvoor waren de gaten niet groot genoeg. Het zag er tamelijk onguur uit, maar hop: afgieten en in de groene bak ermee.

Slakkenval met bier: wat mij betreft een dikke plus dus. En de min? Die kun je makkelijk vermijden door niet te doen wat ik deed: er vol geestdrift nieuw bier in doen, en er dan een week niet naar omkijken. O WAT WAS DAT GOOR. Niet doen. Gewoon niet willen doen.

Slakkenval

Slakkenval na 1 nacht: tjokvol. Wat? Je hebt een zwakke maag zeg je? Bof jij even dat dit niet de foto is van ‘slakkenval na 6 nachten’. 🙂

2 gedachtes aan “slakkenoorlog – deel 2

  1. Rob

    Slakken vangen, in een potje doen en vervolgens vergeten dat je ze had weggezet is ook geen goed idee … 🙂

    Eén van mijn minder groene momenten … Succes met je blog!

    1. Lara Lichtgroen Bericht auteur

      Oeps! Waren dat ontsnapte slakken toen, of beetje hetzelfde resultaat als bij mij? Al doende leert me zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *