Wie is Lara?

Ehm ja. Alsof iemand is samen te vatten in een stukje tekst. ūüôā
Wie weet bedenk ik me hierover nog eens en waag ik een poging.

Wat is Lichtgroen?

Lichtgroen is groen, maar niet te donker. En dat is precies wat deze website bedoelt neer te zetten: de liefde voor het leven. In al haar vormen. In balans, zonder te veel naar één kant te willen hangen. Als West-Europeaan komt dat voor mij neer op een lichtgroen leven. Groen willen doen, zonder hierin krampachtig te worden. Bereid zijn om concessies te doen, beide kanten op. Oftewel: Zorg goed voor jezelf én de aarde, van beide is er maar één.

Lichtgroen gaat uit van het idee dat dit soort leven haalbaar is. Dat we als mens in staat zijn om comfortabel te leven samen met alle andere leven, zonder de natuurlijke wereld die ons draagt en heeft voortgebracht, uit te hollen, kaal te vreten of dood te martelen. Dat we er nog niet -nog lang niet- zijn, maar dat kleine stapjes ook stapjes zijn, en misschien wel duurzamer dan grote stappen. Dat je in je eentje niet de wereld kan veranderen, maar dat iedereen in zijn eentje aan de voet van verandering kan staan. Dat je gewoon een beetje leven en geluk wilt kennen in de maximaal 100 jaar die je hier en nu hebt. En dat dit, ook vandaag de dag, prima samen kan.

Wat kan je hier verwachten?

  • Van¬†alles dat direct of indirect te maken heeft met lichtgroen leven.
  • Maar ook¬†stukjes die verband houden met het paganisme; een¬†levenshouding¬†-al dan niet religieus-¬†die zich verbonden ziet met de natuur in ons en om ons heen, en met de cycli van het leven. Best groen dus.
  • En misschien ook wel eens iets dat gewoon heel graag gezegd wilde worden, ook al is het rood, of blauw, of paars met gele stipjes. Ohwacht, in geel zit ook groen. Toch?

 

Onderschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *