Je haar wassen op zijn groenst – deel 2

Mooi blond haar

Oké: ik, mijn haar, en een pak roggemeel – let’s go!

Zoals je in deel 1 van dit onderwerp kan lezen, ga ik hiermee dus mijn haar wassen. Met meel. Ik ben zelf nog steeds een beetje flabbergasted, maar goed.

Even wat achtergrondinfo:

Roggemeel

Roggemeel van Demeter. Dat zijn zegmaar de hardcore gasten op het gebied van biologische producten.

Ik heb halflang, fijn haar met een flinke slag erin. Het klit vrij makkelijk en is zeker 6 maanden per jaar superstatisch. Het is niet gekleurd of gepermanent. Om te stylen gebruik ik alleen een beetje gel, maar niet dagelijks. Ik was mijn haar om de dag. Doe ik dat niet, is het op dag drie vettig op een manier dat het me de hele dag stoort. Het enige roggemeel dat ik kon vinden is volkoren, dus daar zitten wel kleine vliesjes in. Ik ben benieuwd of dat drama wordt. Het is te koop bij de meeste natuurwinkels.

Het schijnt dat je niet zomaar patsboem over kan stappen op je haar zó anders wassen en dan denken dat je het nog maar 1x per week hoeft te wassen. Het idee is dat je hoofdhuid gewend is om een bepaalde hoeveelheid vet aan te maken, die vooral veroorzaakt wordt door… onze shampoo. Klinkt acceptabel. Er stond ook dat je haar in het begin sneller vet kan worden dan anders. Nou, ik mag hopen van niet, maar we zullen zien.

1e keer:

Recept voor lang haar aangehouden. Ik vond het aanbrengen en inmasseren nogal… weird. Het voelt alsof je modder in je haar smeert, of dikke koude pap. O wacht: het IS dikke koude pap! Dat voelde dus nogal meh. Het uitspoelen duurde serieus laaaang. Omdat ik tijdens het inmasseren ook al onder de douche stond, kreeg ik wel een beetje een antigroen gevoel, ik heb 2x zo lang onder de douche gestaan als normaal. Mijn uitgespoelde haar gaf me de twijfels; het voelde niet piepend schoon zegmaar. Het kammen van mijn natte haar was geweldig! Dat ging echt stukken makkelijker dan anders. Toen mijn haar droog was, glom het inderdaad heel mooi en het was schoon en lekker zacht. Wauw! Ik ben benieuwd hoe het morgen is.

2e keer:

Het was niet vet gisteren. Moet nu weer wassen. Om de dag dus, net als normaal. Te veel haast vandaag, toch maar weer shampoo gepakt :s

3e keer:

Vandaag 2 flinke eetlepels gebruikt, en dat bleek voor mijn haar genoeg. Opnieuw heel tevreden over de resultaten, maar ontevreden over de tijd onder de douche.

4e keer:

Dit keer mijn haar nat gemaakt onder de kraan en toen de pasta ingemasseerd. Dat was ook niet alles, het duurt even om het goed aan te brengen. Zou het ook kunnen op droog haar? Dit keer mijn haar gestyled met sheabutter i.p.v. gel, laten we lekker groen doen was het idee.

5e keer:

Oké dat stylen met sheabutter was een beetje over de top geloof ik, samen met dit wassen. M’n haar was de volgende dag helemaal slap en futloos. Dat doen we voorlopig niet meer. Vandaag heb ik het gewaagd om het meeldrabje aan te brengen op mijn droge haar. Het ging, maar daar was voor mij wel alles mee gezegd. Het ging wat lastiger, duurde wat langer, en voelde zo mogelijk nog griezeliger dan met nat haar. Tijdens het uitspoelen voelde mijn natte haar nog steeds vettig aan, dat is wel echt wennen. Toch was het effect weer helemaal top: mooi schoon, zacht en glanzend haar dat supermakkelijk uit te kammen was na het douchen. Ik was het nog steeds trouw om de dag, maar ga wel kijken of ik over kan naar 1x in de drie dagen. Als er iets verandert laat ik wel weer van me horen. 🙂

Onderschrift

 

 

4 gedachtes aan “Je haar wassen op zijn groenst – deel 2

  1. Lara Lichtgroen Bericht auteur

   Hoi Ingrid,

   Bedankt voor je tip! Nee ik heb nog niets anders geprobeerd. Baking Soda had ik wel over gelezen, sommige mensen zijn er heel tevreden mee, anderen vinden dat het na verloop van tijd het haar droog maakt. De meel bevalt me eigenlijk heel goed, al geef ik eerlijk toe dat ik bij haast echt wel naar de ‘gewone’ shampoo grijp. 🙂

 1. geenhippie

  Ik ben compleet cold turkey gegaan met de water only methode, omdat ik niet wist wat voor ’n organische producten ik aan moest gaan schaffen om beter voor mijn haar te zorgen! Ik ben nu drie weken op weg met alleen water en geen producten en als het me over 5 weken niet meer bevalt ga ik hier eens naar kijken 🙂

  1. Lara Lichtgroen Bericht auteur

   Hoi GeenHippie,

   Wat leuk dat je reageert! Drie weken is al best wat zo met water alleen. Hoe bevalt het tot nu toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *