Je haar wassen op zijn groenst – deel 1

Mooi blond haar

Laat ik hier nu niet al te veel uitweiden over mijn ideeën omtrent ingrediënten. In het kort: ik houd van mooie, korte ingrediëntenlijstjes, met bij voorkeur woorden die ik begrijp en als het even kan een beetje natuurlijk en verantwoord. Er zijn in veel producten ingrediënten te vinden die ik nogal twijfelachtig vind, of ronduit overbodig. Producten met zo min mogelijk toevoegingen hebben dan ook mijn voorkeur.

Ga met die gedachte in je achterhoofd, wanneer je lekker staat te genieten van een warme douche of bad, eens op je gemak kijken naar de ingrediëntenlijst van je shampoo. Je weet wel: die enorme lijst met piepkleine lettertjes en woorden waarvan je acuut kramp in je tong krijgt, áls je ze er al uit kan persen. Kan dat niet wat simpeler?

Ja, dat kan dus. Wanneer je een beetje gaat snuffelen in de ‘alto-hoek’ vind je veel recepten om zelf verzorgingsproducten te maken. En laat ik nou iets treffen dat gewoon niet eenvoudiger kan en waarbij ik tegelijkertijd echt wel een wenkbrauwmomentje had… dat moet getest worden. De ingrediënten? Roggemeel en water. SERIEUS?? SERIEUS. Je vindt de beschrijving én bevindingen op de blog van myhealtygreenfamily.com. Met een paar foto’s erbij van haar prachtige lange haar. Het is wel in het Engels. Ik zet hier in het kort het recept en de werkwijze neer, en zal regelmatig een update geven over mijn eigen bevindingen.

Recept voor lang haar: 3 flinke eetlepels fijn roggemeel, water.
Werkwijze: Mengen met water tot je een dikvloeibare pasta hebt.  Op je hoofdhuid regelmatig verdelen en inmasseren. Paar minuten laten zitten en dan zeer goed uitspoelen met warm water. Klaar.

 

Tips van de blog van myhealthygreenfamily:

 • – HEEL GOED uitspoelen zodat er geen meel achterblijft. Anders gaat het jeuken, en dat heeft zij mee mogen maken.
 • – Niet gebruiken als je coeliakie (glutenintolerantie?) hebt.
 • – Zorg dat je fijn meel hebt en dat er geen vliesjes in zitten anders ben je die voor eeuwig uit je haar aan het borstelen.

Verder gebruikt zij appelazijn als conditioner met de mededeling dat de azijngeur weg is zodra je haar droog is.

 

Onderschrift

2 gedachtes aan “Je haar wassen op zijn groenst – deel 1

 1. Dedicated server

  Ik verwachtte dat mijn haar moeilijk door te kammen zou zijn na het wassen, maar dat valt me heel erg mee. Het is niet heel anders dan wanneer ik het waste met shampoo en conditioner gebruikte. Daarnaast valt me de geur mee die ik verwachtte na het spoelen met de appelazijn. Ja, ik ruik het wel, maar het is zo licht dat het me totaal niet stoort. Mijn haar voelt luchtig en schoon aan.

  1. Lara Lichtgroen Bericht auteur

   Leuk dat je laat weten wat je ervaringen zijn! Zelf merkte ik na een aantal keer dat ik ook geen conditioner meer nodig had. Wie weet kun je de appelazijn zelfs achterwege laten en toch nog goed kammen binnenkort. Scheelt weer wat werk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *